fbpx

Chiptuning

Wat is chiptuning?

Met chiptuning stellen we het motormanagement van uw auto ideaal af waardoor een prestatieverbetering mogelijk is. We doen eigenlijk wat de autofabrikant ook doet: de auto programmeren om een bepaald vermogen te leveren. 

Bij moderne automotoren wordt het vermogen voornamelijk bepaald door de elektronica. Zo is de huidige Volkswagen Transporter leverbaar met een 2.0 liter TDI motor. Deze levert afhankelijk van de uitvoering 84PK, 102PK, 114PK of 140PK. Het is dezelfde motor die is geprogrammeerd om verschillende vermogens te leveren. Bij van den Brinck kunnen we deze motor in elke uitvoering probleemloos naar 180PK brengen. 

SELECTEER UW TYPE AUTO, U ZIET DIRECT DE BEHAALDE VERMOGENSWINST

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Bij van den Brinck in Limburg is chiptuning gegarandeerd niet schadelijk voor de motor. We blijven namelijk altijd binnen de maximale belasting van een automotor. Daarom is het mogelijk meer vermogen uit je auto te halen zonder schade te veroorzaken.  
Voordat we aan de slag gaan voeren we overigens altijd een nulmeting uit. Dat betekent dat we de auto eerst controleren op foutcodes. Daarna voeren we een eerste meting uit op de testbank om te controleren hoe de motor presteert, en of deze zijn fabriekswaardes behaalt. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld door een versleten turbo, dan zullen wij dat vooraf ontdekken. 

VAG tuning

Van den Brinck is specialist in VAG tuning (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche) maar ook met andere automerken kunt u er terecht waaronder BMW en Mercedes-Benz Kwaliteit staat voorop benadrukt Harm van Bussel: “Je krijgt bij ons altijd het warme water. Dus geen slap aftreksel van een vaag softwarepakket, maar altijd maatwerk. Met een auto die perfect is afgesteld op onze 4×4 vermogenstestbank.”

De voordelen van chiptuning

Je auto laten chippen heeft meerdere voordelen. Dit is afhankelijk van de reden waarom je een auto wilt tunen: meer vermogen of brandstofbesparing.

  • Meer vermogen uit je auto en meer veiligheid

Met chiptuning is een prestatieverbetering haalbaar van 20 tot 40 procent op het gebied van koppel en vermogen. Het gaat dan altijd om turbomotoren. Bij atmosferische motoren (dus zonder turbo) is het effect van chiptuning erg klein. Het resultaat na tuning is een auto die aanmerkelijk soepeler loopt en gretiger reageert op het gaspedaal. En er is meer benadrukt Harm: “Wat ik daarnaast net zo belangrijk vind is het stukje veiligheid. Je auto laten chippen maakt deze niet alleen vlotter, het is ook veiliger omdat bijvoorbeeld een inhaalmanoeuvre veel minder tijd kost.”

  • Zuiniger rijden

Chiptuning is een medaille met twee kanten, want je kan er ook zuiniger mee rijden. Dit is het zogenaamde eco tuning waarbij we de auto zo programmeren dat deze het meest efficiënt omgaat met brandstof. Uiteraard hangt het brandstofgebruik vooral af van het rijgedrag van de bestuurder, maar bij een normale rijstijl is een brandstofbesparing mogelijk tussen 5 en 20 procent. Wie veel kilometers rijdt gaat dus zeker geld besparen met eco tuning!

Meer dan ‘soft tune’

Ook voor autoliefhebbers die een stapje verder willen gaan dan een ‘soft tune’ heeft van den Brinck de kennis en kunde in huis om dit te realiseren. We hebben het dan over het upgraden van de hardware, waaronder het in- en uitlaatsysteem en de bougies. Ook is het mogelijk om grotere turbo’s en zelfs methanol brandstofsystemen te installeren.

Automatische transmissie tunen

Een vermogensupgrade van uw auto bij van den Brinck gebeurt altijd binnen de technisch specificaties van de autofabrikant. Met andere woorden: de motor en aandrijving hoeven niet te worden aangepast. Alleen in specifieke gevallen kan het nodig zijn om ook de hardware of software van de automatische transmissie te tunen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de koppelbegrenzing verwijderen, zodat de versnellingsbak het extra motorkoppel kan verwerken.

Uniek in Nederland is dat we bij van den Brinck ook dual clutch automaatbakken verzwaren. Dit zijn onder andere automatische transmissies met een dubbele koppeling van Volkswagen/Audi (DSG), BMW/Mercedes (DCT), Porsche (PDK) en zelfs Lamborghini (LDF). 

Wat zijn de kosten voor chiptuning?

  1. Om de kosten voor uw auto in te zien selecteert u het merk, model, generatie en type auto in de infobox bovenaan deze pagina.
  2. Kies ‘Chiptuning stage 1 ‘ of ‘Chiptuning stage 1 plus’
  3. Selecteer de door u gewenste opties en overige werkzaamheden voor een totaalprijs

Get In Touch

Van den Brinck Automotive | 077 – 472 30 40

Sunny Frits | 06 – 430 966 92

 

Locatie

Van den Brinck Automotive
Rijksweg 113
5941 AC Velden

Openingstijden

Ma: 8.30 – 18.00
Di: 8.30 – 18.00
Wo: 8.30 – 18.00
Do: 8.30 – 18.00
Vr: 8.30 – 18.00
Za: 10.00 – 13.00
Zo: Gesloten

Binnenkort meer informatie over
de nieuwe locatie van onze showroom!

Stuur een bericht